7 jaar cel geëist voor doodslag in Bodegraven

7 jaar cel geëist voor doodslag in Bodegraven

Het Openbaar Ministerie eist 7 jaar cel tegen een 51-jarige man uit Bodegraven voor doodslag op zijn 74-jarige schoonvader. Op 16 juni vorig jaar wurgde hij het slachtoffer in zijn garage.

De verdachte was die avond alleen thuis toen zijn schoonvader onaangekondigd en ongewild in zijn huis stond. De man had gedronken en was aangeschoten. De familie probeerde al een aantal jaren het contact met hem te beperken. Een van de redenen daarvoor was vermeend seksueel misbruik dat hij vroeger zou hebben gepleegd met zijn dochters, onder wie dus de vrouw van verdachte.

Die avond praatten de man en zijn schoonvader met elkaar. Voor het eerst confronteerde hij zijn schoonvader ook met het seksueel misbruik, waarop die slechts lachend en kwetsend reageerde.

Na ongeveer anderhalf uur wilde de man zijn honden gaan uitlaten en vond hij dat de schoonvader moest gaan. Die had ondertussen nog het volledige toilet ondergeplast. En nu wilde hij toch weer de andere kant op lopen, terwijl verdachte hem via de garage naar buiten probeerde te duwen. Toen de schoonvader een van de honden schopte of erop ging staan, en hij nogmaals een kwetsende opmerking maakte over het misbruik, sloeg verdachte hem de hondenriem om zijn nek en trok deze net zo lang aan tot de man niet meer ademde.