7,5 ton cash en 1,5 kilo coke gevonden op de Mijnsherenlaan in Rotterdam

7,5 ton cash en 1,5 kilo coke gevonden op de Mijnsherenlaan in Rotterdam

Oplettende agenten hebben een flinke vangst gedaan toen zij op de Mijnsherenlaan een man controleerden waarvan zij dachten dat hij mogelijk inbrak in een auto. De man bleek 747.000 euro aan contanten en anderhalve kilo cocaïne in zijn auto te hebben.

Surveillerende agenten zagen de man op de achterbank van een auto op de Mijnsherenlaan in Rotterdam. Omdat de man zich verdacht gedroeg, dachten de agenten dat de man misschien bezig was met een inbraak in de auto en ze besloten de man te controleren.

Bij het zien van de agenten, stapte de man snel uit en toen de agenten hem vroegen zich te legitimeren, gedroeg de man zich zichtbaar nerveus. Vanwege het vreemde gedrag van de man, besloten de agenten tot een verdere controle. Toen ze de auto inspecteerden vonden ze een rugzak met stapels bankbiljetten, waarna zij de man, een 52-jarige Duitser, aanhielden op verdenking van witwassen. In de rugzak bleek 220.000 euro te zitten.

De agenten namen ook de auto in beslag. Toen rechercheurs deze op het bureau nader onderzochten, troffen zij een verborgen ruimte met daarin nog eens 527.000 euro en anderhalve kilo cocaïne.