6 mannen aangehouden met 30 kilo nepgoud in het centrum van Rotterdam

6 mannen aangehouden met 30 kilo nepgoud in het centrum van Rotterdam

Op 8 juni werden in totaal zes mannen aangehouden op verdenking van drugshandel. Na onderzoek bleek dat ze geen drugs bij zich hadden maar een vuurwapen en vier tassen met in totaal 30 kilo goudkleurige korrels. Van die 30 kilo bleek slechts een klein zakje gevuld te zijn met 24 karaats goud. Het resterende deel bleek nep. De zaak ging rollen toen medewerkers van een hotel op de Kruiskade in Rotterdam onraad roken omdat zij vier gasten in de lobby hoorden praten over ‘grammen’. Zij belden de politie terwijl ze de mannen in het oog hielden. Twee van de vier liepen naar buiten naar een geparkeerde auto waar twee andere mannen in zaten en gaven een tas aan één van hen. Vervolgens liepen zij door in de richting van de Karel Doormanstraat in Rotterdam.

Omdat agenten vermoedden dat het om een drugstransactie ging, werden de mannen in de geparkeerde auto aangehouden. Tijdens de fouillering troffen zij een vuurwapen aan in de broeksband van een van de verdachten. Het andere koppel dat in de lobby zat had het hotel inmiddels verlaten en werd eveneens door agenten aangehouden, net als twee mannen die zich verdacht ophielden en van wie werd vermoed dat zij betrokken waren bij de zaak. Verder onderzoek leidde de politie naar een geparkeerde auto waarin zij, in de achterbak, zakken met de goudkleurige korrels vonden. Een goudsmid stelde na onderzoek vast dat het, op een klein zakje na, nepgoud betrof. 

De verdachten zijn twee Letten van 32 en 37 jaar, twee mannen uit Liberia van 44 en 38 jaar, een Nigeriaan van 49 jaar en een 27-jarige Nederlander.