6 jaar cel geëist voor neersteken schoonzoon Laantjesweg Rotterdam

6 jaar cel geëist voor neersteken schoonzoon Laantjesweg Rotterdam

Justitie heeft in hoger beroep 6 jaar cel geëist tegen een 46-jarige Rotterdammer. De Rotterdammer stak vorig jaar zomer zijn aanstaande schoonzoon neer met een uitbeenmes. De man wilde het voorgenomen huwelijk van zijn dochter voorkomen door de bruidegom te doden. Omdat er sprake was van een vooropgezet plan eiste de rechtbank in Rotterdam eind vori jaar tot zes jaar gevangenisstraf. 

Op 9 juli 2014 vroeg de 46-jarige man aan zijn aanstaande schoonzoon om naar de Laantjesweg in Rotterdam te komen. Aan de Laantjesweg zit de Essalam moskee. De man dreigde de aanstaande schoonzoon neer te steken dan wel kogels door het hoofd te schieten. Het slachtoffer dacht dat dit groot spraak was van zijn aanstaande schoonvader. Het slachtoffer belde twee vrienden en ging naar de moskee aan de Laantjesweg. De aanstaande schoonzoon kon een messteek gericht op het hard voorkomen door weg te draaien. Wel raakte hij gewond aan zijn bovenarm. 

Het slachtoffer is vergevingsgezind en hoopt dat de strafvervolging uitblijft. Justitie houd hier rekening mee. De strafeis is daardoor lager uitgevallen. Het hof doet 16 april uitspraak in de zaak.