5e verdachte ongeregeldheden bekerfinale bekend

5e verdachte ongeregeldheden bekerfinale bekend

Inmiddels is ook de identiteit van de 5e gezochte verdachte van de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale bekend. Het gaat om een 26e jarige Amsterdammer. Hij is als verdachte aangemerkt en moet net als de eerder geïdentifeerde verdachten verschijnen op het politiebureau waar hij zal worden aangehouden. 

Donderdag 31 juli werden 5 afbeeldingen van nog niet geïdentificeerde verdachten gepubliceerd op deze website . Nog dezelfde dag meldden vier van de vijf verdachten zich. De vijfde verdachte deed dat niet, maar hij kon na tips geïdentificeerd worden.

Nieuwe foto’s
Op donderdag 7 augustus zal, tenzij hun identiteit voor die tijd bekend wordt, wederom een paar foto’s van verdachten gepubliceerd worden die niet door politiemensen herkend zijn. Personen die betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden en die publicatie van hun beeltenis willen voorkomen, kunnen zich te allen tijde vrijwillig bij de politie melden.

Stadionverbod
Tijdens de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april 2014 deden zich ongeregeldheden voor. Die dag werd vanuit een vak met Ajax-aanhangers vuurwerk gegooid en werden in het stadion vernielingen aangericht. De wedstrijd tussen Ajax en PEC-Zwolle moest door deze gebeurtenissen langdurig stilgelegd worden. Vorige week werden al 23 verdachten aangehouden. Verdachten die niet thuis waren, hebben inmiddels een brief thuis ontvangen met daarin een datum waarop ze zich alsnog moeten melden. Alle verdachten hebben op grond van de Voetbalwet een gebiedsverbod voor de Arena en het Amsterdamse centrum gekregen tijdens wedstrijden van Ajax, gecombineerd met een meldplicht. Daarnaast legt de KNVB hen een algeheel stadionverbod op voor de duur van drie jaar. In november behandelt de rechtbank Rotterdam de strafzaken.