52-jarige Schiedammer aangehouden na DNA-match in coldcasezaak

Een 52-jarige Schiedammer is aangehouden na een DNA-match in een coldcasezaak. In de zomer van 2010 werden twee tienermeisjes in de kelder van een flat seksueel misbruikt. Een derde meisje wist te vluchten.

De drie meisjes waren 13 en 15 jaar oud toen zij slachtoffer werden van de man. Hij benaderde hen in Schiedam en Vlaardingen met de vraag of hij een fietspomp kon lenen. Zodra de meisjes wilden helpen werden zij geduwd of met een mes bedreigd en in kelders misbruikt. Het derde slachtoffer gooide haar fiets tegen de man aan en wist op tijd te ontkomen.

Bij het onderzoek dat opgestart werd is DNA-materiaal veilig gesteld, maar een verdachte kon niet worden gevonden. Ruim tien jaar later, eind 2021, trad het coldcaseteam van de politie naar buiten met een gedetailleerde hologram die gemaakt werd op basis van de omschrijving van de verdachte. Daarmee heeft de politie op verschillende plekken een getuigenoproep gedaan.

Ruim 300 tips kwamen aan de hand van die oproep binnen. De politie heeft aan de hand van de tips een grootschalig DNA-onderzoek gehouden, waarvoor ook de inmiddels aangehouden man vrijwillig DNA had afgestaan. Zijn DNA kwam overeen met de sporen die in 2010 zijn veiliggesteld.

De woning van de aangehouden man is doorzocht en een auto is in beslag genomen. De inbeslagname is gedaan in het belang van de slachtoffers: de opbrengst uit verkoop komt hen toe. De slachtoffers zijn op maandagochtend op de hoogte gebracht van de aanhouding.

0IB9nK.jpg

2oYqw4.jpg

qaMLF4.jpg

l6B9v2.jpg