49-jarige visser aangehouden voor vissen in verboden viswater Stellendam

49-jarige visser aangehouden voor vissen in verboden viswater Stellendam

Team Paraatheid van de politie Rotterdam heeft een 49-jarige man uit Ouddorp aangehouden toen voor het vissen in verboden gebied. Het visverbod geld onder andere bij de Haringvlietsluizen in Stellendam. De man wordt verdacht van het vangen van wolhandkrabben in verboden gebied. De man werd aangehouden toen hij met zijn visserschip terugkeerde. De vangst van de man is in beslag genomen. 

Sinds 2011 is het verboden om te vissen bij de Haringvlietsluizen omdat het slib vervuild is. De vissers die sindsdien een inkomstenverlies hebben worden door de overheid financieel gesteund. Het Team Milieu van de politie doet in samenwerking met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) een onderzoek naar vissen op locaties waar het verboden is. Dit onderzoek staat onderleiding van het functioneel Parket. 

De krabben die de 49-jarige visser aan boord had kunnen vermoedelijk in het slib gevangen zijn, en kunnen ze besmet zijn met een te hoog gehalte aan dioxine. Als deze krabben in de voedselketen komen dan kunnen er gezondheidsrisico's ontstaan. Daarom de treedt de overheid hier tegen op.