49-jarige Rotterdammer aangehouden na gevaarlijk rijgedrag in Roosendaal

49-jarige Rotterdammer aangehouden na gevaarlijk rijgedrag in Roosendaal

Maandagavond is een scooterrijder aangehouden, hij had eerder die avond asociaal met zijn scooter over de Jan Vermeerlaan gereden.

Rond 18.45 uur kreeg de politiemeldkamer een melding dat een bestuurder van een scooter zeer asociaal reed in de omgeving van de Jan Vermeerlaan. Agenten gingen in een politieauto op zoek naar de bestuurder en zagen hem rijden vanaf de Frans Halslaan richting de Kade. De bestuurder reed zo asociaal dat ze hem met de politieauto niet bij konden houden. Ze zagen dat hij een rood verkeerslicht negeerde, geen helm droeg en zijn voertuig was niet voorzien van een kentekenplaat. De agenten konden hem niet staande houden vanwege zijn zeer gevaarlijke rijgedrag.

Aanhouding

Rond 19.30 uur zag een agent dezelfde man op de Frans Halslaan lopen met de scooter aan de hand. De 49-jarige man, woonachtig in Rotterdam, werd aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Roosendaal. Bij onderzoek bleek dat hij een ongeldig rijbewijs had. De scooter werd voor technisch onderzoek in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.