48 woningen ontruimd bij zeer grote brand in flat Joost Banckertsplaats Rotterdam (video)

In de nacht van zondag op maandag heeft een zeer grote brand gewoed in een flat aan de Joost Banckertsplaats in Rotterdam. Vier verdiepingen met in totaal zo'n 48 woningen werden ontruimd. Twee mensen raakten gewond.

Rond 1:20 uur werden de eerste hulpdiensten gealarmeerd voor de brand die op het balkon zou woeden. Al snel bleek het vuur ook naar binnengeslagen te zijn en snel in intensiteit toe te nemen. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand en GRIP 1 om voldoende materieel ter plaatse te krijgen. Dat was onder andere nodig omdat een flink aantal woningen ontruimd moest worden.

De geëvacueerde bewoners keken vanaf het Schouwburgplein toe hoe de brandweer het vuur snel onder controle kreeg. Vrijwel alle bewoners mogen terug naar hun woningen. Eén woning is onbewoonbaar verklaard na de brand. Voor die bewoners wordt opvang op een andere locatie verzorgd.

Bij de brand zijn in totaal vijf personen door ambulancepersoneel nagekeken. Van hen zijn twee personen naar het ziekenhuis vervoerd.

cXRF67.jpg

xiEaiG.jpg

sH8Qhn.jpg

Y27V7r.jpg

YgyAQ5.jpg

rccB6U.jpg

ueR18Y.jpg

1yozfF.jpg

0ujKhD.jpg