46 bekeuringen tijdens Brandersfeesten

46 bekeuringen tijdens Brandersfeesten

Afgelopen weekend heeft de politie controles gehouden tijdens de jaarlijkse Brandersfeesten in de Jeneverstad. In de nacht van vrijdag op zaterdag arresteerde politiepersoneel elf mensen voor onder andere mishandeling, belediging en openbare dronkenschap.

Deze aanhoudingen vonden voornamelijk plaats op of rond de Koemarkt in het centrum. In de nacht van zaterdag op zondag hielden agenten zes mensen aan voor onder andere vernieling, belediging en openbare dronkenschap. In de nacht van zondag op maandag werden drie mensen aangehouden voor fietsendiefstal. In totaal schreef de politie tijdens de Branderfeesten in 46 gevallen een bekeuring uit voor onder andere verkeersovertredingen, wildplassen, het niet tonen van een identiteitsbewijs en baldadigheid.

De Brandersfeesten zijn dankzij het mooie najaarsweer ordelijk en gezellig verlopen. Vooral de traditionele gondelvaart trok zaterdagavond duizenden nieuwsgierigen naar de Lange Haven. Opmerkelijke verschijning op het water was een ‘varende tram’ en de terugkeer van het icoon ‘Proosje van Schiedam’ met draaimolen van de scouting, zij mochten deze editie met de eer prijken.