44 aanhoudingen in de regio Rotterdam bij Koningsdag 2016

44 aanhoudingen in de regio Rotterdam bij Koningsdag 2016
Koningsdag 2016 is in de eenheid Rotterdam relatief rustig verlopen. En dan met name mbt de bezoekersaantallen. Het koude weer zal daar ongetwijfeld debet aan geweest zijn. Maar ondanks dat werden toch 44 personen aangehouden voor verschillende strafbare feiten. Voornamelijk voor openbare dronkenschap, belediging en overtredingen van de Algemene Politie Verordening.

Incidenten
De avond voorafgaand aan Koningsdag eindigde in Hardinxveld-Giessendam, zonder enige aanleiding met een aantal kleine opstootjes. Na afloop van het evenement ‘De mannen van Oranje’ moest de politie ingrijpen en werden 6 mannen gearresteerd voor mishandeling, niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. De politie moest geweld gebruiken en er werden honden ingezet om de situatie onder controle te krijgen.

Politie-ingrijpen
Op Koningsdag zelf waren op verschillende plekken in de regio meerdere grote en kleinere evenementen georganiseerd. Daar was ondanks het slechte weer een goede sfeer waar te nemen, maar een aantal keer moest de politie wel ingrijpen om de orde te handhaven. Bij één van die acties werd een agent getrapt. Zijn dronken aanvalster is aangehouden.

Alcohol was in veel gevallen de kwade genius. Openbare dronkenschap en beledigingen waren vaak de aanleiding om aanhoudingen te verrichten. Maar er werden ook personen aangehouden voor het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk en verdovende middelen, het aanbieden van vals geld, mishandeling en het zich niet kunnen legitimeren.
Tegen middernacht moest de politie nog optreden op Plein 1940 in Rotterdam. Daarbij moest zij gebruik maken van de wapenstok. Eén verdachte werd aangehouden omdat hij een politieman sloeg.

Totaal aantal arrestanten
Tot middernacht zijn er totaal 44 arrestanten gemaakt. Sommigen daarvan zijn ingesloten en anderen konden in de loop van de dag/avond met een boete op zak naar huis.