40000 ton schroot in brand aan de Quebecstraat Botlek Rotterdam, NL-alert verspreid (video)

Woensdagavond omstreeks 22:30 is een grote brand uitgebroken in een schroothoop bij een metaalrecyclingbedrijf aan de Quebecstraat Botlek Rotterdam. Er is een NL-alert verspreid voor Schiedam en Vlaardingen.

Bij de brand komt veel rook vrij die over Vlaardingen en Schiedam richting Rotterdam The Hague Airport trekt. In het NL-alert wat verspreid is wordt geadviseerd naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten als mensen last hebben van de rook.

Het gaat vermoedelijk nog uren duren voordat de brand geblust is vanwege de omvang van de brand in combinatie met de rookontwikkeling. De brandweer verricht continu metingen of er schadelijke stoffen vrijkomen bij de brand en zal de schroothoop gedurende de nacht uit elkaar halen om alles te kunnen blussen. Voor zover bekend zijn er bij de brand geen gewonden gevallen.

Het is niet de eerste keer dat er bij dit metaalrecyclingbedrijf brand is. Afgelopen september was er nog een grote brand vanwege broei in het laadruim van een aangemeerd schip. In maart vorig jaar woedde er een grote brand in een schroothoop op de kade. En in september 2020 werd de schroothoop ook uit elkaar getrokken om een grote brand te kunnen blussen. 

 

griryU.jpg

dyAcwR.jpg

AsSSfW.jpg

DM4dNZ.jpg

9ux59h.jpg