40 schapen en 20 lammeren overleden bij zeer grote stalbrand Zuidbuurt Maassluis (video)

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn bij een zeer grote stalbrand 40 schapen en 20 lammeren overleden aan de Zuidbuurt in Maassluis.

Omstreeks 02:30 uur merkten bewoners van het woonhuis naast de stal rookontwikkeling in de stal, direct werden de hulpdiensten gealarmeerd. Korte tijd later stond de stal en twee aangrenzende stallen volledig in brand. De bewoners wisten 6 paarden op tijd in veiligheid te brengen. Voor 40 schapen en 20 lammeren kwam de hulp helaas te laat.

Al snel werd duidelijk dat het om een zeer grote brand ging en werd er dan ook opgeschaald naar het sein "Zeer grote brand", hierdoor kwamen in totaal 4 bluseenheden ter plaatse om de brand van alle kanten zo goed mogelijk te bestrijden. 

Bij de brand kwam veel rook vrij, wat door de wind over de polder richting Het Scheur/Nieuwe Waterweg trok. De stallen waren nog vrij nieuw, hierdoor zijn er geen bijzondere gevaarlijke stoffen vrij gekomen. In de omgeving is de brand wel te ruiken, maar dit vormt verder geen gevaar voor de directe omgeving.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend, de brand is begonnen op de zolder van de stal.

kpshmh.jpg

jxkKpV.jpg

M1DJng.jpg

WoT7U3.jpg