39 vuurwapens, drugs en ruim 100 jerrycans grondstoffen voor drugs aangetroffen bij invallen (video)

De politie heeft bij gelijktijdige invallen 39 (automatische) vuurwapens, drugs en meer dan 100 jerrycans met grondstoffen voor drugs gevonden. Vijf mannen zijn aangehouden.

Het onderzoek waarin de vondst en aanhoudingen gedaan werden nam ruim een half jaar in beslag. Een vertrouwelijke tip die gedaan is via het Team Criminele Inlichtingen lag aan de grondslag van dat onderzoek.

Afgelopen dinsdag, 18 april, vielen arrestatieteams rond het middaguur een bedrijventerrein in Ridderkerk en meerdere woningen in Rotterdam, Vlaardingen en Zwijndrecht binnen. Daarnaast werden twee garageboxen in Ridderkerk en een woning in Hendrik-Ido-Ambacht doorzocht. Bij alle invallen en doorzoekingen zijn in totaal 39 vuurwapens waarvan 20 automatisch, zakken vol munitie, ketamine en amfetamine en meer dan honderd jerrycans met grondstoffen voor (synthetische) drugs aangetroffen. Volgens de politie is het vinden van deze hoeveelheid vuurwapens in één onderzoek uitzonderlijk.

Bij de invallen zijn ook meer dan honderd gegevensdragers in beslag genomen. De recherche zet het onderzoek aan de hand van onder andere die gegevensdragers voort. Ook zijn vijf auto’s in beslag genomen die onderzocht zullen worden op de aanwezigheid van verborgen ruimtes.

Bij de invallen zijn een 32-jarige man uit Zwijndrecht, een 57-jarige man uit Vlaardingen, een 62-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en twee Rotterdammers van 36 en 61 jaar aangehouden.

edKHDh.jpg

esTWSj.jpg

qJmafd.jpg

bIxeW2.jpg

Gw99Q2.jpg

00d918.jpg

lIzJUM.jpg

X8DZ91.jpg

PfpcuH.jpg

t7N3dK.jpg