35 rijbewijzen ingevorderd bij verkeerscontroles in Rotterdam

35 rijbewijzen ingevorderd bij verkeerscontroles in Rotterdam

Afgelopen week heeft Team Verkeer van de eenheid Rotterdam gerichte snelheidscontroles gehouden. Deze week werden onopvallende videosurveillance voertuigen en radarvoertuigen ingezet en waren er diverse staande controles waarbij laserapparatuur werd gebruikt.  Het totaal werd door Team Verkeer van de eenheid Rotterdam 6022 snelheidsovertredingen verbaliseerd waarvan in 35 gevallen zelfs het rijbewijs werd ingevorderd, omdat de snelheidsoverschrijding meer 50 km/uur boven betrof. 

Daarnaast is er voor vijf bestuurders een mededeling rijvaardigheidsonderzoek opgemaakt. Deze bestuurders krijgen binnenkort waarschijnlijk een uitnodiging om bij CBR verschijnen. Het CBR zal een onderzoek doen naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid van deze bestuurders.

TISPOL
Deze gerichte snelheidscontroles waren in het kader van TISPOL. TISPOL is een Europees netwerk van politieorganisaties dat streeft naar vermindering van de dood, ernstig letsel en misdaad op de Europese wegen. Zijn activiteiten worden begeleid door onderzoek, intelligentie, informatie en ervaring bij het produceren van meetbare resultaten die bijdragen tot vermindering van de slachtoffers en wegen veiliger te maken.