30e Politietriathlon in Spijkenisse

30e Politietriathlon in Spijkenisse

Zaterdag is de 30e Politietriathlon van start gegaan. Met onder andere het Nederlands Kampioenschap voor politie en brandweer, maar wat voor iedereen toegankelijk was. Op zaterdag 12 september ontvingen zij dan ook de mannen van de 3e Divisie Zuid. Daar verrichtte zij individueel een olympische afstand, maar uiteindelijk telde het resultaat van het team voor de punten. 

De start voor het zwemmen vond plaats in het water van het Voedingskanaal bij wielervereniging P.R.C. Delta. De startlijn voor de zwemafstand werd aangegeven door middel van een waterstraal, welke de brandweer verzorgde. Daarna klommen de sporters op de fiets om vervolgens koers te zetten naar Brielle en respectievelijk Oostvoorne. Eenmaal terug in Spijkenisse werd de fiets verruild voor het hardlopen. Er werden 2 ronden gelopen door Spijkenisse. De organisatie wist 750 triatleten naar zich toe te trekken.

Uitslagen van deze sportieve dag zijn te vinden op http://www.3edivisietriathlon.nl/uitslagen-zuid

Over 2 weken is de finale bij de Bosbaantriathlon in Amsterdam en wordt er bekend wie er promoveren naar de 2eDivisie of wie er degraderen.