300 jaar brandweer Ouderkerk

300 jaar brandweer Ouderkerk

De brandweer van Ouderkerk a/d IJssel heeft vandaag hun 300 jarig bestaan gevierd. Mede dankzij het mooie weer spreekt men over een geslaagde dag. Er kwamen veel mensen op de dag af, en dat niet voor niks. Om 12.45 begon er een optocht van oude en nieuwe brandweervoertuigen.

Aan deze optocht deden ongeveer 40 voertuigen mee. Tussen het materieel waren er tog ook bijzondere wagens zoals een oud voertuig van Capelle a/d IJssel (Oude Willem), de Ahrend fox van Rotterdam, een oude tankautospuit van Bergschenhoek en ook deed de Duitse (jeugd)brandweer mee met twee moderne voertuigen.

Na de optocht was er voor de bezoeker ook nog even de gelegenheid om de voertuigen te bezichtigen. Deze werden namelijk op een grasveld naast de brandweerkazerne gestald. Ook kon men mee met de ladderwagen van Bergambacht omhoog en er waren demonstraties van de oude voertuigen. In het buurthuis was een tentoonstelling van onder andere materiaal wat men van toen tot nu heeft gebruikt. Rond 16.00 kwam het spektakel weer tot een einde.