30 kilo hennep en 20.000 euro in beslag genomen door Skwibus-team in Schollevaar

30 kilo hennep en 20.000 euro in beslag genomen door Skwibus-team in Schollevaar

Het Skiwbus-Team, ook wel bekend als het Flexteam van politie district Rotterdam Oost, heeft woensdagavond vier mannen gearresteerd en 30 kilo hennep, 20.000 euro, twee auto's en een Rolex in beslag genomen. Deze vangst werd gedaan na een tip aan de politie.

De politie kreeg woensdag een tip dat er vier mensen bezig waren met het laden van hennep in auto's. Het Skiwbus-team reageerde op deze tip en ging op onderzoek uit naar de woning aan het Ringspoor in Capelle aan den IJssel. Het Skwibus-team werd uiteindelijk opgemerkt door een bestuurder van een BMW. De bestuurder ging er met een hoge snelheid vandoor. Het Skwibus-team lukte het om de bestuurder klem te rijden.

De bestuurder werd direct aangehouden en zijn auto werd doorzocht. In de auto bleek een groot geldbedrag te liggen. De agenten gingen hierna naar een woning aan het Ringspoor in Capelle aan den IJssel. In deze woning waren drie mensen aanwezig, zij waren bezig met het inladen van hennep. Ook zij werden direct aangehouden bij aankomst van de politie.

Binnen in de woning bleek nog hennep te liggen. In totaal nam de politie 30 kilo hennep, 20.000 euro, twee auto's en een Rolex in beslag. De vier verdachten, drie mannen en een vrouw(26, 28 en 33 jaar oud), zitten nog vast. De politie zet het onderzoek voort.