30 bestuurders op de bon tijdens controle in Rotterdam-Ommoord: 1 aanhouding

De politie heeft vrijdagavond 30 bekeuringen uitgeschreven tijdens controles in Rotterdam-Ommoord. In samenwerking met campagneleden van Veilig Verkeer Nederland en Jeugd- en wijkhandhaving organiseerde de politie een controle op de President Rooseveltweg. Tijdens een gerichte fietslichtcontrole werden 16 fietsers op de bon geslingerd die geen fietsverlichting hadden, wél kregen zij een nieuw setje fietsverlichting uitgereikt zodat ze weer veilig de weg op konden.

Terwijl de agenten druk bezig waren met de fietsers zonder verlichting kwamen ook negen scooterrijders over het fietspad aanrijden terwijl dit niet is toegestaan, ook zij kregen een proces verbaal waarna zij hun weg mochten vervolgen.Naast de fietsverlichtingcontrole werden ook de nodige auto's gecontroleerd. Vier bestuurders kregen een bekeuring voor een niet werkend dimlicht, een vijfde bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen. 

Lachgas

Op de valreep van de controle spraken agenten een bestuurder aan vanwege een kapot dimlicht: omdat het gedrag van de bestuurder erg opvallend was besloten agenten de auto te doorzoeken.In het voertuig werden twee lachgastanks aangetroffen die tót 2 kilo alleen onder strikte voorwaarden mag worden vervoert: in dit geval bleek de hoeveelheid lachgas boven de 2 kilo te liggen waardoor de bestuurder zich schuldig maakt aan een milieudelict waarvan de boetes oploopt in de duizenden euro's.

Behalve de hoeveelheid lachgas in de auto werd de bestuurder ook positief getest op drugsgebruik: omdat het tot twee keer toe niet lukte om een blaastest af te nemen is de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een bloedtest. 

Geslaagde actie

De wijkagenten van Rotterdam-Ommoord blikken terug op een geslaagde actie met de partners van Veilig Verkeer Nederland en jeugd- en handhaving. Tijdens de acties die eerder werden gehouden in het gebied kon de politie rekenen op veel positieve reacties van buurtbewoners, ook vanavond was dit weer het geval.

UrI0O8.jpeg

qRp9kx.jpeg

gxvebB.jpeg

GNyIin.jpeg

xpHVnB.jpeg

iiy25Y.jpeg

zCEqXb.jpeg

DeCZGo.jpeg