3 aanhoudingen rondom verdacht voertuig Westersingel Rotterdam (video)

3 aanhoudingen rondom verdacht voertuig Westersingel Rotterdam (video)

Donderdagavond is een witte stationwagen met buitenlands kenteken doorzocht aan de Westersingel te Rotterdam. Het arrestatieteam kwam ter plaatse en de omgeving werd doorzocht. Een witte Mercedes met belgisch kenteken werd bestempeld als "verdacht" en trok de aandacht van de politie. Burgemeester Aboutaleb, die in de buurt in een restaurant zat, is uit voorzorg door de politie weggevoerd.

Uiteindelijk zijn door de politie drie verdachten in de omgeving in een park aangehouden. Zij bleken de inzittenden van het voertuig te zijn. Iets na middernacht was de politieactie voorbij. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Burgemeester Aboutaleb
De burgemeester bleef ongedeerd bij de verdachte situatie donderdagavond in Rotterdam. "Ik ben niet geschrokken van de evacuatie" zo laat de burgemeester weten in een interview op RTV-Rijnmond. Aboutaleb was in het restaurant aan de Westersingel voor een werkdiner.

Update - Vrijdag is het drietal vrijgelaten door de politie, zij worden niet langer verdacht. De Belgen hebben te kennen gegeven een schadevergoeding te gaan eisen.