2e verdachte opgepakt na inbraak Keplerlaan Spijkenisse

2e verdachte opgepakt na inbraak Keplerlaan Spijkenisse

Dinsdagochtend is een 17-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden als verdachte van een woninginbraak die in oktober was gepleegd op de Keplerlaan in Spijkenisse. 

Eerder werd hier al een 25-jarige man voor aangehouden. Op 24 oktober even voor half acht ’s avonds belden meerdere buurtbewoners dat zij mannen met zaklampen zagen aan de achterzijde van een woning aan de Keplerlaan. Zij zagen meerdere personen wegrennen van de woning. Aanrijdende agenten zagen op het fietspad tussen het Sterrenkwartier en de Hoeken een man hard aan komen rennen. Toen de agenten hem aanspraken, reageerde de man nerveus.  De man voldeed aan het door buurtbewoners genoemde signalement en is aangehouden.

Bij de inbraak zijn sieraden en elektronica weggenomen. De politie stelde een onderzoek in naar de medeverdachten. Zo zijn er door de Forensische Opsporing sporen veilig gesteld en hebben agenten een buurtonderzoek gehouden. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van de 17-jarige man uit Spijkenisse vanmorgen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.