2e dag Wereldhavendagen Rotterdam (video)

2e dag Wereldhavendagen Rotterdam (video)

De 2e dag van de Wereldhavendagen is bijna ten einde. Echter begint vanavond nog een licht- en vuurwerkshow vanaf de Aeolus die voor de Erasmusbrug ligt. Dit werkschip van Van Oord heeft 4 poten van elk 85 meter lengte om zich vast te zetten in de bodem om windmolens op zee te plaatsen. 

Zaterdag overdag kwamen 150.000 mensen naar Rotterdam een kijkje te nemen in een van de vele havens, een rondtoer maken met bus of boot, deelnemen aan een excursie, of de kades af te struinen en de vele kraampjes te bezichtigen. Een mooie manier om je op de hoogte te laten stellen wat er nu echt speelt in de haven anno 2016. Vele grote havenbedrijven en andere organisaties brengen u op de hoogte over hun werkzaamheden in 'The Smartest Port'.

Op de kades was het net als vrijdag, een drukte van belang, mede te danken door het mooie (na)zomerweer. Ook de stand van MediaTV.nl kreeg vandaag weer veel bezoekers over de vloer, dit leidde zo nu en dan tot wachtrijen. De maritieme demonstraties werden weer goed bezocht, de Koninklijke Marine gaven meerdere malen weer een demonstratie waarbij de helikopter een grote rol vervulde. Schietende militairen op de schepen schrok niemand af, wetende dat dit eenmaal bij deze demo's hoorde. De Pride of Rotterdam van P&O Ferries bracht een kort bezoek aan de Holland Amerikakade. Al met al weer een dag die de boeken in kan als succesvol.