29-jarige Schiedammer opgepakt voor de dood op de krantenbezorgster Anita van Dijk

29-jarige Schiedammer opgepakt voor de dood op de krantenbezorgster Anita van Dijk

De politie heeft een man opgepakt in verband met de gewelddadige dood van een krantenbezorgster in Rotterdam-Delfshaven. De verdachte is een 29-jarige man uit Schiedam.

Anita van Dijk (51) werd op 13 mei neergestoken en bezweek een week later aan haar verwondingen. De verdachte is een 29-jarige man uit Schiedam. 

Grootschalig onderzoek
Op de dag van het steekincident formeerde politie een rechercheteam van 20 mensen dat onafgebroken onderzoek heeft gedaan. In Rotterdam West en Schiedam Oost werd uitgebreid buurtonderzoek en passantenonderzoek gedaan en werden flyers en posters in meerdere talen verspreid. Het water van de Pasteursingel werd door duikers doorzocht en met hulp van de brandweer werd ook op platte daken en in dakgoten gezocht naar eventuele sporen. Opsporing Verzocht en het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond besteedden meermalen aandacht aan het onderzoek en ook via twitter en Facebook werd om informatie over het incident. De Hoofdofficier van Justitie van Rotterdam loofde een beloning uit van 10.000 euro voor informatie die tot de aanhouding van de dader leidde. De politie zet het onderzoek voort.