27-jarige man uit Capelle aan den IJssel overleden bij schietpartij in Molenschot

27-jarige man uit Capelle aan den IJssel overleden bij schietpartij in Molenschot

Op de Broekstraat is maandagavond 17 augustus 2015 omstreeks 19.45 uur een dode man aangetroffen. De politie gaat er vanuit dat hij is neergeschoten. Het gaat vermoedelijk om een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel die ook regelmatig op een camping in Molenschot zou verblijven. De officiële confrontatie met nabestaanden moet echter nog plaats vinden. Er is een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgeroepen. De politie roept getuigen op zich te melden.

Iets voor 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn in Molenschot achter de vliegbasis. Diverse politie-eenheden gingen ter plaatse. De agenten troffen op de Broekstraat langs de kant van de weg een dode man aan die kennelijk was neergeschoten. Iets verder op de Lijndonk stond een personenauto van het merk Opel, die onbeheerd was achtergelaten. Het gaat vermoedelijk om de auto die in gebruik was bij het slachtoffer.

Onderzoek

Medewerkers van de technische recherche hebben ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. De auto werd getakeld en wordt ook verder onderzocht. De recherche stelt een buurtonderzoek in en hoort getuigen. Ook wordt naar aanwijzingen gezocht op het vermoedelijke verblijfsadres van het slachtoffer.

Oproep

De politie roept getuigen op die maandagavond tussen 18.00 en 20.00 uur verdachte personen en of voertuigen hebben gezien in Molenschot met name in de omgeving van de Lijndonk / Broekstraat om contact op te nemen via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Er zijn al enkele tips binnen gekomen over de mogelijke vluchtauto van de dader(s). De politie zet deze aanwijzingen eerst op een rijtje voordat hierover mededelingen worden gedaan.