2600 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen (video)

2600 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen (video)

Het vuurwerkteam van de Politie Eenheid Rotterdam heeft zo'n 2600 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. In Hoogvliet vonden agenten een bus vol illegaal knalgoed. Ook in Wezep is vuurwerk inbeslaggenomen. Vier personen zijn voor deze zaak aangehouden.

Onderzoek
Een aantal maanden geleden hielden agenten in Spijkenisse twee minderjarigen aan die in het bezit waren van cobra’s en ander illegaal vuurwerk. De politie startte een uitgebreid onderzoek naar de herkomst van het vuurwerk en degenen die in de illegale spullen handelde. Dit leidde de agenten uiteindelijk naar een adres in Wezep en een adres in Hoogvliet.

Invallen
Vanochtend deed de politie een inval op beide adressen. In zowel Wezep als Hoogvliet troffen de agenten een bus aan die volgeladen was met illegaal vuurwerk. In totaal ging het om 2600 kilo De spullen werden direct in beslag genomen. In Wezep werden een 53-jarige man uit Amersfoort en  een 41-jarige man uit Leusden uit aangehouden. In Hoogvliet mochten een 42-jarige man uit Spijkenisse en een 52-jarige man uit Hoogvliet mee komen naar het bureau.