25 tips voor dode man in zee bij Noordwijk

25 tips voor dode man in zee bij Noordwijk

Op 9 juni rond kwart voor vier 's middags werd er een overleden man gevonden in zee bij de Langevelderslag in Noordwijk. De man werd gevonden door kitesurfers. De reddingboot van KNRM station Katwijk heeft de overleden man uit het water gehaald en naar het strand gebracht. Hier heeft de politie het onderzoek gestart.

De politie gaat er inmiddels vanuit dat de man overleden is door een misdrijf. De afgelopen dagen heeft de politie alles op alles gezet om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Tot op heden toe is deze nog niet bekend.

De politie heeft dinsdagavond beelden getoond van het slachtoffer in het tv programma Opsporing Verzocht.
Het slachtoffer is een man en stevig gebouwd. Vermoedelijk is hij tussen de 25 en 35 jaar oud. Hij is 1.81 meter lang en heef teen opvallende grote moedervlek op zijn linker bovenarm. 
Toen hij gevonden werd had hij een koptelefoon met een microfoon om zijn nek. 

De politie wil niet alleen weten wie het is, maar ook willen zij mensen spreken die hem voor 9 juni nog hebben gezien.

Na aanleiding van het tv programma Opsporing Verzocht heeft de politie 25 tips gekregen. Tussen de tips zou ook een naam genoemd zijn. Volgens de politie lijkt het er daarmee op dat de identiteit van de man bekend is. De politie zet het onderzoek voort en heeft onder leiding van een Officier van Justitie een Team Grootschalige Opsporing opgestart.