21-jarige Rotterdammer aangehouden voor schietpartij Crooswijkseweg

Dinsdagavond heeft de politie een verdachte aangehouden voor een schietpartij eerder deze maand aan de Crooswijkseweg in Rotterdam. De verdachte is een 21-jarige man uit Rotterdam. Hij kon volgens de politie gisterenavond worden aangehouden op het Heemraadsplein in Rotterdam-West

Bij de desbetreffende schietpartij op 4 mei raakte een 22-jarige man uit Rotterdam gewond aan zijn been. Het slachtoffer werd omstreeks 19:30 uur plotseling verrast door drie mannen die op hem af kwamen lopen. Hij werd beschoten en raakte gewond, de drie daders zijn vervolgens in een auto gestapt en weggevlucht. De politie heeft diezelfde avond twee verdachten aangehouden, echter bleken zei niet bij de schietpartij betrokken te zijn. De man die gisterenavond is gearresteerd is dus mogelijk wel betrokken en wordt vastgehouden.

In de regio Rotterdam deden zich afgelopen week meerdere schietpartijen voor. De recentste schietpartij speelde zich af op de Bergselaan, hierbij kwam een man om het leven. Om de schietpartijen tegen te gaan is door de politie, naast de reguliere aanpak, een pilot gestart. Er wordt nu ook persoonsgericht gefouilleerd en er wordt gekeken of een tipgeldregeling werkt voor mensen die wapens melden.