2 doden en 25 gewonden bij kettingbotsingen A58 Heinkenszand

2 doden en 25 gewonden bij kettingbotsingen A58 Heinkenszand

Bij een aanrijding in dichte mist op de A58 ter hoogte van Heinkenszand zijn dinsdagochtend 25 mensen gewond geraakt en twee personen overleden. Het gaat om meerdere kettingbotsingen die plaatsvonden in de dichte mist. De A58 is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Er waren ongeveer 150 voertuigen bij de kettingsbotsingen betrokken. De hulpdiensten schaalden op naar "Zeer Grote Hulpverlening" met "GRIP 4". Er werden in totaal 41 ambulances opgeroepen, 2 traumaheli's en het SIGMA-team. Vanuit de regio Rotterdam-Rijnmond werd een beroep gedaan op 6 ambulances. Zij zijn ter plaatse geweest om de collega's van de veiligheidsregio Zeeland te assisteren.

Bij de aanrijding raakten 25 mensen gewond. Hiervan zijn er 11 zwaargewond en 14 lichtgewond. Twee personen zijn aan hun verwondingen overleden. De twee omgekomen mensen komen uit Middelburg. Eén van hen was een vrijwillige brandweerman in Middelburg.  De A58 is zeker tot 19:00 afgesloten. Aan beide zijden van het ongeval is inmiddels een lange file ontstaan. Aan de mensen wordt water uitgedeeld en er worden omleidingen ingesteld. Ook worden er op sommige plaatsen delen van de vangrail verwijderd zodat mensen die in de file staan hun weg kunnen vervolgen.

De veiligheidsregio roept op via Twitter om via de website van het Rode Kruis (http://ikbenveilig.rodekruis.nl/) aan verwanten te laten weten dat hij of zij veilig is. In verschillende sporthallen worden mensen opgevangen die bij het ongeval zijn betrokken of gestrand zijn. Ook is er een informatienummer geopend voor mensen met vragen. Het nummer is 0800-6100.

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Omdat het ongeval op meerdere locaties heeft plaatsgevonden zijn er meerdere verkeers ongevallen analisten ingezet. Verkeers Ongevallen Analisten van de verkeerspolitie Rotterdam zijn ook ter plaatse.