1e dag Wereldhavendagen Rotterdam (video)

1e dag Wereldhavendagen Rotterdam (video)

Vrijdag is de eerste dag van de Rotterdamse Wereldhavendagen druk bezocht. Dit heeft de organisatie laten weten. Het was al vroeg druk op de kades rond de Nieuwe Maas. Demonstraties van de Koninklijke Marine met de NH-90 gevechtshelikopter en schepen trok volle tribunes en bleek een waar spektakel. 

De KNRM liet een zogenaamde hoisting zien waarbij een 'patiënt' van een schip werd gehesen door de SAR-helikopter. Deze demo werd een aantal keer herhaald voor het publiek. De Koninklijke Marine is naar Rotterdam gekomen met het schip de Zr. Ms. Rotterdam. Een offshoreschip van Van Oord trok tevens veel bekijks aan boord. 

De stand van MediaTV.nl had over belangstelling niet te klagen. Met een motorambulance in hun stand kan men op de foto, of verkleed als brandweerman op de foto. Er werd uitleg gegeven over de werkzaamheden welke het team van MediaTV.nl verricht. De stand is tijdens de Wereldhavendagen te bezoeken op de Wilhelminapier.

De jarige Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft twee familievoorstellingen laten zien op het veiligheidsplein met als titel 'We zijn er altijd'. Dit werd muzikaal in een klassiek jasje gegoten door het Hellendaal Muziekinstituut en deden acteurs hun best om het publiek te vermaken en ging het figureren ze goed af. Een uur durende show werd tweemaal met volle tribunes aanschouwd. Voorts kon men zich vergapen aan historische schepen varend over de Nieuwe Maas.

Met ruim 6000 bezoekers meer als vorig jaar tijdens de eerste dag denkt de organisatie ook voor meer toeloop op zaterdag en zondag. Het thema dit jaar is 'The Smartest Port'. MediaTV.nl laat u van alle dagen beelden en video's zien, ook op haar social-media kanalen.