18-jarige aangehouden voor poging carjacking in Rotterdam

18-jarige aangehouden voor poging carjacking in Rotterdam

Op 17 september probeerden drie jongens op de Parklaan in Rotterdam een auto te stelen. De poging carjacking werd gepleegd vlakbij een restaurant. De auto die de drie verdachten op het oog hadden was een Porsche Panamera. Een student wilde de geparkeerd staande auto ophalen vanaf de Parklaan en naar de klant terugbrengen die op dat moment in het restaurant zit.

De drie verdachten besprongen de 24-jarige student en bedreigde hem met een vuurwapen en ook kreeg hij enkele schoppen. Nadat hij het wapen wist weg te slaan viel de student. Het lukte de student om op te staan en te vluchten. Ook de verdachten gingen er vandoor in de richting van de Calandstraat en gingen de Rivierstraat in. Omdat de student zich verzette lukte het de overvallers niet om de auto te stelen.

21 oktober werden de camerabeelden getoond in het programma Opsporing Verzocht. De binnengekomen tips brachten de rechercheurs op het pad van een 18-jarige Rotterdammer. Diezelfde Rotterdammer kon op maandag 27 oktober worden aangehouden. Meer aanhoudingen worden op dit moment niet uitgesloten.