18 Jaar cel voor moord op Bianca van Es

18 Jaar cel voor moord op Bianca van Es

De Barendrechtse Stephan K. is vandaag in de rechtbank in Dordrecht veroordeeld voor een gevangenisstraf van achttien jaar voor de moord op zijn ex-vriendin Bianca van Es (29). Hij heeft haar op 29 november 2018 in haar woning aan de Rotterdamse Luntershoek op 'geraffineerd en gewetenloze wijze' vermoord aldus de rechter. Van Es welke daar woonde met haar 2-jarige dochtertje is door K. om het leven gebracht na ruzie over de beëindiging van hun relatie.  

De ouders van Van Es vonden hun dochter de ochtend na de moord in  het appartement op de vierde etage. Het gasfornuis stond volledig open, haar dochtertje bleef ongedeerd. De rechter rekende het K. zwaar aan dat hij Van Es dood achterliet in de woning terwijl haar 2-jarige dochtertje zich nog in de woning bevond, dit werkte strafverhogend volgens de rechtbank. 

De rechtbank opende naast de gevangenisstraf ook de mogelijkheid dat K. na het uitzitten van zijn straf onder toezicht komt te staan. Verder moet hij de moeder van het slachtoffer 17.500 euro shockschade betalen en de dochter van Bianca 25.000 euro om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien.