176 boetes en 8 aanhoudingen bij grote verkeerscontrole Spartapark-Noord Rotterdam

Op vrijdag 7 juli vond een grote verkeerscontrole plaats op de parkeerplaats voor het Spartastadion in Rotterdam. Daarbij zijn 176 bekeuringen uitgedeeld en 8 personen aangehouden. Maarl iefst 48 personen reden zonder gordel en 37 personen hielden een telefoon vast.

Het doel van deze controle was om de verkeersveiligheid te bevorderen door het verkeersgedrag van deelnemers nauwlettend in de gaten te houden. Vanaf 15.00 uur tot 21.00 uur werden op de aangewezen locatie verschillende controles uitgevoerd. Het aantal voertuigen dat werd gecontroleerd bedroeg 145. Daarnaast zijn 92 scooters op snelheid gecontroleerd en vele automobilisten onderworpen aan een alcoholcontrole. In totaal werden 176 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Bestuurders die in de fout gingen werden door 'spotters op motoren' uit het verkeer gehaald.

Een van de meest voorkomende overtredingen was het niet dragen van de autogordel, waarvoor maar liefst 48 bekeuringen werden uitgedeeld. Daarnaast werden 37 bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Ook werden 22 bekeuringen uitgedeeld aan scooterrijders die de maximumsnelheid overschreden en 16 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met een bromfiets op het fietspad. 7 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van een helm. Verder werden 11 bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die geen geldig rijbewijs bezaten maar toch een voertuig bestuurden.

Naast de vele bekeuringen resulteerde de verkeerscontrole ook in 8 aanhoudingen. Eén van de aanhoudingen betrof een persoon die op een gestolen scooter reed, terwijl een andere persoon werd gearresteerd wegens belediging. Twee personen werden als 'ongewenst vreemdeling' aangehouden, terwijl nog eens vier personen werden aangehouden voor alcohol- en/of drugsgebruik.

De politie en samenwerkingspartners zullen blijven samenwerken om het verkeersgedrag te handhaven en zo de veiligheid op de weg te vergroten.

u4PST7.jpg

lyi4Tk.jpg

ndu5rB.jpg

8chTyI.jpg

aggRYD.jpg

lV8Opl.jpg