17 aanhoudingen bij ongeregeldheden na sfeeractie bij Stadion Feyenoord

Supporters van Feyenoord hebben zondagmiddag de club ondersteund met een sfeeractie op het plein voor De Kuip. Daarbij werd vuurwerk afgestoken en gezongen. Bij de rust werd vuurwerk naar de politie gegooid waarna werd ingegrepen.

Honderden supporters kwamen samen op het plein aan de Olympiaweg, waarbij de start van de wedstrijd vuurwerk werd afgestoken en liederen werden gezongen. De wedstrijd was via een radiostream te volgen. Het stadion is als het gevolg van de coronamaatregelen ten minste drie weken gesloten. Bij de vier doelpunten die in de eerste helft werden gemaakt werd gejuicht voor de club.

Tijdens de rust trok een deel van de groep naar het Maasgebouw. De mobiele eenheid was aanwezig en werd niet veel later bekogeld met onder andere vuurwerk. De toedracht hiervoor is niet bekend. De mobiele eenheid zag zich genoodzaakt om in te grijpen en dreef de groep uit elkaar door daar doorheen te rijden. Een aantal supporters trok de naastgelegen wijk in. Niet veel later keerde de rust terug.

De politie heeft op het moment van schrijven 17 mensen aangehouden voor verschillende vergrijpen, waaronder het gooien met vuurwerk en het gooien met een hek naar een politiebus.

KI4BNs.jpg

k447PS.jpg

BSz3uk.jpg

onhiZs.jpg

ywpCv2.jpg

JJ3gzt.JPG

dLQXyc.JPG