15-jarige Capellenaar aangehouden als verdachte voor overval in Capelle aan den IJssel

15-jarige Capellenaar aangehouden als verdachte voor overval in Capelle aan den IJssel

Een jongeman van 15 jaar uit Capelle aan den IJssel is op 30 september aangehouden in zijn woonplaats. Net als zijn op de dag van de overval aangehouden 14-jarige plaatsgenoot, wordt hij ervan verdacht een tankstation aan de Couwenhoekseweg te hebben overvallen.

Op 28 september kwamen rond 09.40 uur kwamen twee jongens de shop van het tankstation binnen en bedreigden de pompbediende met een mes. Ze eisten geld, maar gingen er uiteindelijk met snoep en rookwaar vandoor. Er raakte niemand gewond.

Dezelfde dag sprak een agent twee jongens aan die bij winkelcentrum de Terp wat kranten in brand hadden gestoken. Hij herkende een van hen aan zijn uiterlijk als een van de mogelijke daders van de overval. Beide jongens werden wegens baldadigheid aangehouden. Een van hen voldeed niet aan het signalement van de overvallers en werd met een bekeuring voor de in brand gestoken kranten naar huis gestuurd. De andere jongen die wel aan het signalement voldeed mocht blijven en zit nog steeds vast. De aanhouding van de jongen met wie hij de overval wel vermoedelijk had gepleegd, was een kwestie van tijd. Hij werd de 30e aangehouden en zit sindsdien ook vast.