14-jarige Capellenaar aangehouden voor overval op Couwenhoekseweg Capelle aan den IJssel

14-jarige Capellenaar aangehouden voor overval op Couwenhoekseweg Capelle aan den IJssel

 De politie heeft maandagavond een 14-jarige Capellenaar aangehouden als verdachte van een overval, eerder die dag aan de Couwenhoekseweg in Capelle aan den IJssel. Om 09.40 uur werd een tankstation aan de Couwenhoekseweg overvallen door twee jongens. Zij kwamen binnen en nadat zij wat in de shop hadden rondgelopen liepen zij naar de kassa met enkele goederen alsof zij die wilden afrekenen. 

Maar dat deden zijn niet. Zij trokken beiden een mes en bedreigden de caissière. Die begon daarop te gillen en dat maakte kennelijk zoveel indruk op de twee overvallers dat die er snel vandoor gingen. In hun vlucht namen zij nog wel enkele goederen mee. 
’s Avonds werden in Capelle twee jongens aangehouden nadat die hadden geprobeerd brand te stichten in een portiek. Een politieman herkende één van de jongens als zijnde één van de overvallers van die ochtend. De beelden van de overval waren nl. getoond in de briefing. De 14-jarige is toen aangehouden als verdachte van de overval. Het onderzoek naar de andere overvaller is nog in volle gang.