14 aanhoudingen bij onrust op West-Kruiskade na verlies Marokko op WK

Na het verlies van Marokko tegen Frankrijk op het WK in Qatar heeft een kleine groep mensen onrust veroorzaakt op onder andere de West-Kruiskade. Een omstander werd mishandeld en liep een gebroken neus op. De politie verrichtte 14 aanhoudingen.

Kort na de wedstrijd stroomde de West-Kruiskade in Rotterdam vol met personen die onder andere zwaar vuurwerk afstaken. De Mobiele Eenheid vorderde de personen om te stoppen met het afsteken van vuurwerk en het gebied te verlaten. Toen dit niet gebeurde is de ME op linie door de straat getrokken. Het grootste deel van de 14 aanhoudingen was voor het gooien van vuurwerk en belediging.

De afgelopen weken kwamen honderden supporters van het Marokkaanse elftal de straat op om hun overwinning te vieren. Voor het eerst in 36 jaar plaatste het nationale elftal zich voor de achtste finales van een wereldtoernooi en het behaalde als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale. Bij de feesten die naar aanleiding van die successen op straat ontstonden waren eveneens kleine groepen die onrust veroorzaakten. Het overgrote deel van de supporters zorgde echter voor een goede sfeer en groot feest.

LQqJL7.jpg

vNXHLq.jpg

Wzf9Gn.jpg

GGx0ok.jpg

ASVKL8.jpg

yWvK2W.jpg

5M3AFK.jpg

zLQ3jS.jpg