1350 kilo cocaïne gevonden in een vrachtwagen bij een loods Gouderakstraat Rotterdam

Afgelopen dinsdag is 1350 kilo cocaïne gevonden in een vrachtwagen bij een loods aan de Gouderakstraat Rotterdam. Het voertuig was achtervolgd na een ANPR-hit.

Het ANPR-systeem is een camerasysteem langs de snelwegen wat een signaal geeft als er verdachte voertuigen langsrijden. Afgelopen dinsdag gaf het ANPR-systeem een hit op een langsrijdende vrachtwagen. Direct hebben agenten onopvallend de achtervolging ingezet om te kijken waar het voertuig naar toe ging.

De vrachtwagen reed naar een loods aan de Gouderakstraat Rotterdam. Op het moment dat de vrachtwagen achteruit de loods in wilde rijden is er ingegrepen, de papieren werden gecontroleerd en de lading geïnspecteerd. Er werd in de container die de vrachtwagen vervoerde een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. 

Het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane is direct gealarmeerd en heeft ondersteund om het voertuig naar een veilige plek te vervoeren. Hier is het voertuig leeg gehaald en bleek het te gaan om totaal 1350 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 100 miljoen euro.

De vrachtwagenchauffeur (45-jarige Bredanaar) en een aanwezige in de loods (36-jarige Rotterdammer) zijn aangehouden. Vandaag vrijdag 30 september zijn beide mannen voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van de invoer van en handel in verdovende middelen. Zij blijven 14 dagen langer vastzitten.

Het HARC-team, een samenwerkingverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn vernietigd.

u1s7Z7.jpg

X0CLP5.jpg

nxF8n0.jpg

ONKEvZ.jpg

8AK13O.jpg

wvUtDw.jpg