132 bekeuringen en 4 aanhoudingen tijdens politie-actie in Rotterdam-Ommoord

Op navolging van de actie "Ommoord op slot" en een tweede controle heeft de politie gisteren opnieuw een actie gehouden in Rotterdam-Ommoord. Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners werden op diverse locaties controles uitgevoerd. Tijdens de actie zijn in totaal 132 bekeuringen uitgeschreven, vier personen werden aangehouden.

Nog geen vijf minuten nadat de actie van start was werd middels een ANPR camera een gestolen bestelbus gesignaleerd die recent was gestolen in Crooswijk, de 50-jarige bestuurder van de bus werd aangehouden en de bestelbus werd in beslag genomen. Op de controlelocaties werden ook snelheidcontroles gehouden, 18 bekeuringen werden uitgeschreven voor de snelheid: één bestuurder maakte het dusdanig bont dat zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. 

Agenten namen ook een bromfiets in beslag toen de bestuurder voor de zesde keer werd betrapt op de tweewieler zonder rijbewijs.15 andere bestuurders liepen tegen de lamp omdat ook zij geen rijbewijs konden tonen omdat zij deze niet bleken te hebben. Op de laatste controlelocatie werden drie automobilisten aangehouden, twee van hen bleken onder invloed te zijn van drugs, een derde bleek onder invloed te zijn van alcohol en blies 465ug/l.

Gedurende de actie werd ook op het metrotraject gecontroleerd door de RET: 22 personen werden zonder vervoersbewijs gepakt en 16 andere reizigers kregen een bekeuring voor het veroorzaken van onrust in het OV. De wijkagenten van Ommoord spreken opnieuw van een geslaagde actie en hopen dat hun inzet een bijdrage levert aan een veiliger (verkeers)beeld en minder overlast in hun wijk.

 

Lees ook: Rotterdam-Ommoord "op slot" tijdens grote politie-actie

zpeldK.jpeg

hQbXkR.jpeg

4dGQZb.jpeg

KvG2RE.jpeg

IazEKD.jpeg

ssL90G.jpeg

8ELQf7.jpeg

Blm8Ih.jpeg

u1kr23.jpeg