121 zakjes drugs aangetroffen in auto Huismanstraat Rotterdam

121 zakjes drugs aangetroffen in auto Huismanstraat Rotterdam

De politie heeft woensdag 25 november twee mannen aangehouden en 126 zakjes drugs aangetroffen bij een drugsactie in Rotterdam-Zuid. De beide mannen moesten mee naar het bureau voor verhoor. De drugs zijn in beslag genomen. Uit een onderzoek kwam informatie naar voren dat op de Huismanstraat in Rotterdam in drugs gehandeld zou worden.

Woensdag hield de politie een actie in die straat. Agenten zagen rond 13.00 uur een man een geparkeerde auto instappen en kort hierop weer uitstappen. De agenten vertrouwden het niet en controleerden de man. Bij die controle troffen ze twee zakjes harddrugs aan. Vervolgens controleerden ze de auto en de man die achter het stuur zat. Bij die controle werden 121 zakjes hard- en softdrugs gevonden. Hierop werd besloten een zoeking te doen in het huis van de bestuurder aan de Wapenstraat. Daarbij vonden de agenten nog eens 3 zakjes met vermoedelijk drugs. De bestuurder van de auto, een 26-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Ook de man die bij hem instapte, een 69-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden. Hij werd na verhoor heengezonden. De zakjes drugs en de auto zijn in beslag genomen. 

Deze actie maakt deel uit van de ondermijningsaanpak. De politie en het openbaar ministerie werken nauw samen met diverse partners zoals de gemeente en Belastingdienst om de ondermijnende criminaliteit in Rotterdam een halt toe te roepen. De aanpak richt zich op vormen van criminaliteit waarbij illegale netwerken gebruik maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiële, vergunningen en huisvesting. Deze vermenging van onder- en bovenwereld vormt een bedreiging voor de Nederlandse samenleving en kan vele gedaanten aannemen: van aantasting van integer handelsverkeer (fraude, illegale goederenstromen, witwassen) tot aantasting van integer bestuur (corruptie, bevoordeling). Informatie over ondermijnende activiteiten wordt bij elkaar gevoegd. Samen met signalen vanuit bijvoorbeeld buurtbewoners of particuliere organisaties zoals banken geeft dit een completer beeld en treedt de overheid waar mogelijk strafrechtelijk of bestuurlijk op.