100e aanhouding door inzet van lokmiddelen in Rotterdam

100e aanhouding door inzet van lokmiddelen in Rotterdam

Woensdag hield de politie in Rotterdam-Noord een 19-jarige Rotterdammer aan. Hij reed rond op een gestolen lokfiets. En daarmee kwam het aantal aanhoudingen door de inzet van lokmiddelen dit jaar op 100. De eenheid Rotterdam zet al geruime tijd 24 uur per dag, zeven dagen per week, lokmiddelen in. Deze worden continu geobserveerd. 

De technische snufjes worden in tientallen voertuigen en producten gebruikt om meerdere vormen van criminaliteit aan te pakken, denk aan auto-inbraken, fietsen- en scooterdiefstallen en vaartuigen. De inzet van de lokmiddelen is gebaseerd op analyses van aangiften en meldingen. Het project begon met de inzet van lokfietsen en lokmiddelen in voertuigen. Maar inmiddels is de techniek uitgebreid. Het team levert maatwerk. Zo was er enige tijd geleden een koperdief actief in de haven van Rotterdam. 

Een ‘lokrol’ met koperdraad werd daarom ingezet om hem te pakken. Nadat hij de ‘lokrol’ meenam, werd hij getraceerd en aangehouden. De inzet van deze middelen werpt nog steeds zijn vruchten af. Sinds 1 januari 2015 zijn er in totaal 100 verdachten aangehouden. De politie, gemeente Rotterdam (stadsmarinier) en een particulier beveiligingsbedrijf gaan dan ook door met deze succesvolle aanpak.