10 aanhoudingen en 143 bekeuringen tijdens politie-actie in Prins Alexander

De politie heeft vrijdagmiddag- en avond tien aanhoudingen verricht tijdens een grote verkeersactie in de Rotterdam-Alexander, ook werden 143 bekeuringen uitgeschreven. Op navolging van de succesvolle actie 'Ommoord op slot', waar controles werden gehouden op de toegangswegen naar de wijk Ommoord, werd de wijk vrijdagmiddag opnieuw het decor van een politie-actie.

Op de Prins-Alexanderlaan, John Mottweg, President Rooseveltweg en de Zevenkampseweg werden controles gehouden door de politie in samenwerking met handhaving en de RET. Op de metrostations werd intensief gecontroleerd en langs de toegangswegen werden automobilisten, fietsers en scooterrijders onder de loep genomen in het kader van de verkeersveiligheid.

122 bekeuringen

Veel scooterrijders konden te voet verder toen op de rollerbank bleek dat hun scooter harder ging dan de maximale snelheid: 50 scooterrijders moeten hun scooter opnieuw laten keuren (WOK melding) en moesten te voet verder. Motorrijders van de politie onderschepten 25 automobilisten die niet handsfree aan het bellen waren terwijl zij hun voertuig bestuurden.

Op diverse plekken werden bestuurders gecontroleerd, 47 van hen kregen een bon voor uiteenlopende feiten die de verkeersveiligheid beïnvloeden. Dertien bestuurders moesten een andere manier vinden om verder te kunnen reizen: zij bleken geen rijbewijs te hebben. De politie hield twee bestuurders aan waarvan één zich niet kon legitimeren, de andere bleek rond te rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Kilo hennep na achtervolging

Agenten betrapten zeven bestuurders aan welke onder invloed van drank- of drugs een voertuig bestuurden, zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en zullen een proces verbaal krijgen. Tijdens de controle probeerde één persoon de controle te ontglippen. Na een korte achtervolging door de wijk die vol bleek te staan met politie gaf de verdachte zich over en kon hij worden aangehouden, hij droeg een tas met daarin een kilo hennep met zich mee welke in beslag is genomen. Naar de herkomst van de hennep doet de politie onderzoek.

Verkeersveiligheid


Het doel van de controle om de verkeersveiligheid te vergroten is tijdens de actie zeker behaald. De politie wilt met de actie ook het signaal afgeven dat zij aanwezig zijn in de wijk. Dit signaal werd met zekerheid afgegeven toen de politiehelikopter welke enige tijd boven de wijk vloog ook daadwerkelijk de landing inzette en het nodige bekijks trok.

Wethouder mobiliteit Judith Bokhove liet zich tijdens de actie bijpraten door de politie. De betrokken diensten blikken terug op een geslaagde actie waarin mooie resultaten zijn behaald.

8P8TxC.jpg

VFzSY1.jpg

rLIDMQ.jpg

xt8gQX.jpg

phRi8A.jpg

WCXbmf.jpg

rnodIg.jpg

992VdB.jpg

wTXcyd.jpg

TLjyfm.jpg

tUwTLs.jpg

Hi2Cun.jpg

BuqxY8.jpg