10.000 euro beloning voor gouden tip misdrijf Scheurhaven

10.000 euro beloning voor gouden tip misdrijf Scheurhaven

In het onderzoek naar de moord/doodslag op Tomasz Zawierucha heeft de Hoofdofficier van Justitie een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de verdachte(n). Het lichaam van de 30-jarige pool werd in April 2014 in de Scheurhaven in Rotterdam aangetroffen.

Het lichaam van de man die door vuurwapengeweld om het leven was gekomen werd op 11 april 2014 aangetroffen. De politie is direct na het aantreffen een groot onderzoek gestart. De universiteit van Dundee heeft destijds een computerreconstructie van het gezicht van het slachtoffer gemaakt. In 2015 werd een zus van het slachtoffer gewezen op de website waar informatie over het slachtoffer stond, zij herkende haar broer en zocht contact met de Poolse politie.

Sindsdien is het onderzoeksteam druk bezig met het onderzoek naar de gene die verantwoordelijk is voor de dood van Zawierucha. Het onderzoeksteam heeft inmiddels gesproken met diverse personen uit de omgeving van de Pool. Uit dit onderzoek blijkt dat de man in ieder geval op 23 februari 2014 nog in leven was en heeft men een beeld gekregen van het leven van de man in Nederland. Op dinsdag 25 augustus wordt wederom aandacht besteed aan deze zaak in het programma Opsporing Verzocht.

Getuigenoproep
Heeft u informatie voor de politie neem dan contact op met het onderzoeksteam van de zaak Scheurhaven. Zij zijn bereikbaar via de gratis opsporingslijn 0800-6070 of u kunt uw informatie anoniem kwijt via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.