€ 1,6 miljoen in beslag genomen

€ 1,6 miljoen in beslag genomen

De politie heeft op vrijdag 5 september drie mannen en een vrouw aangehouden die verdacht worden van de handel in verdovende middelen. Bij de doorzoekingen werd naast een vuurwapen en verdovende middelen een geldbedrag van 1,6 miljoen euro aangetroffen.

Door de RRD (Regionale Recherche Dienst / Eenheid Georganiseerde Criminaliteit) werd naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek gestart. De informatie luidde dat een man vanuit het buitenland naar Nederland zou komen en dat hij hier de beschikking had over een partij verdovende middelen die hij zou gaan verhandelen. Eind vorige week vond de verkoop plaats en daarbij werden drie verdachten in Amsterdam aangehouden.

Bij doorzoekingen in een woning in Amsterdam en een hotelkamer werd nog meer cocaïne, versnijdingsmiddelen, een vuurwapen, munitie, geldtel¬machines en een aanzienlijk geldbedrag gevonden. Na telling bleek het te gaan om € 1,6 miljoen. Dat geld is in beslag genomen. De bewoner van het Amsterdamse pand werd aangehouden. In totaal is ook 32 kilo cocaïne aangetroffen.

Alle verdachten zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.